top of page
Image by Milk-Tea

6 SKÄL VARFÖR VECKOSTÄD ÄR BÄTTRE ÄN MÅNADSSTÄD

Uppdaterat: 25 jan.

Du kanske har funderat på att anlita en professionell städtjänst ett tag nu. Eller så får du hjälp att städa en gång i månaden men har du funderat på att städa hem varje vecka? Med en veckostädning lämnar du huset varje måndag morgon - eller en annan veckodag - och kommer hem till ett magiskt rent hem. Mattorna har dammsugits, alla hyllorna har dammats och golven har moppats. Detta händer varje vecka. Och du behövde inte göra något av det själv. En professionell djuprengöring av ditt hem varje vecka kan vara fördelaktigt för dig och din familj av många anledningar. Låt oss ta en titt på varför du bör överväga ett städschema varje vecka istället för en gång per månad.

FÖRDEL 1 BÄTTRE RUTIN Om du någonsin har anlitat en professionell städfirma som oss tidigare är chansen stor att du känner igen dig i att du plockar iordning ordentligt själv innan städfirman kommer. Som städkund vill man inte att städfirman ska lägga tid på att plocka undan dina saker. Du vill att städfirman ska lägga sin tid på att städa ditt hem. När du anlitar en städfirma varje vecka betyder det att det inte går så lång tid mellan städningarna så att ditt hem hinner bli så stökigt. Vi får helt enkelt dig att följa städschemat med - och tillsammans kommer dit hem både iordning och blir skinande rent.

FÖRDEL 2 EN FRÄSCH START - VARJE VECKA Det finns inget som går upp emot att komma hem till ett nystädat hem där man möts av de fräscha dofterna som kommer från våra städprodukter. Det finns en anledning till att många av rengöringsmedlem luktar citron och tall: det är nämligen bevisat att de lukterna gör oss lyckligare. Det finns en ännu bättre känsla - känslan av att du inte behöver städa! Du har en sak mindre du måste göra. När du är hemma så skapar hemmet ett lugn och du kan varva ner istället för att blir stressad i ett oorganiserat och smutsigt hem.

FÖRDEL 3 STÄDPRODUKTER När en städfirma är bokad varje vecka håller vi bättre koll så att det finns rätt städprodukter på plats. Läs om villkoren för vår hemstädning så ser du om och i så fall vilka städprodukter som vi ser till att ta med till er. Vi kommer även att rekommendera eller köpa in de städprodukter vi vet är miljövänliga och effektiva vid hemstädningen. Det finns många bra miljövänliga alternativ idag.


FÖRDEL 4 ENKLARE UNDERHÅLL Om du har anlitat en månatlig städtjänst är det mycket som kan hända mellan städningarna. Damm kan samlas och om du lider av dammallergi kan det vara ett allvarligt problem. Om damm är ett problem för dig eller din familj på grund av allergier bör du städa ditt hem fritt från damm var 1-2:e vecka. Detta innebär att om du har en professionell städtjänst som kommer in en gång i månaden måste du ansvara för de andra städtillfällena. Och som vi alla vet är det lätt att skjuta på en städning så att den inte blir gjord som planerat. Tillsammans med en professionell städfirma som oss ser vi till att ditt hem rent varje vecka samtidigt som du får det enklare att underhålla ditt hem mellan städtillfällena.

FÖRDEL 5 SJÄLVOMTANKE Att anlita en städtjänst varje vecka är som att ge dig själv en present om och om igen varje vecka. Det är den ultimata versionen av egenvård. Du får uppleva den sinnesfrid du får när du kommer hem till ett rent hem, du tar bort en sak från din alltför fulla att göra-lista och du skapar ett hem fritt från oreda. Att hålla ett rent hem innebär att du spenderar tid i ett utrymme som inte skapar extra stress för dig. Skräp och röra kan få oss att känna oss oroliga eller överväldigade. Skräp, oreda eller damm orsakar extra onödiga visuella stimuli. Våra hem ska vara en plats för lugn och ro. Städning varje vecka vecka som görs av proffs ger dig mer tid att göra saker du älskar och saker som ger dig glädje. Och vad kan vara bättre för dig och din familj än att spendera mer kvalitetstid tillsammans och göra det som gör dig lycklig istället för att skrubba och putsa?

FÖRDEL 6 SPARA PENGAR En viktig aspekt av valet av frekvens är ekonomin och det finns flera sätt att se på detta. Till att börja med så kommer varje städtillfälle att ta kortare tid för att det är mindre att städa varje gång. Du spar ca 1h per tillfälle om du bor på 100 m². Säg att du har 4h en gång per månad. Går du över till veckovis städning så kommer det räcka med 3h vid varje städtillfälle. Utöver själva städningen finns det även andra positiva effekter. Som ni kan läsa i artikeln "5 hälsofördelar med ett rent hem som kommer att överraska dig" kan du läsa om de hälsofördelar som ett rent hem medför. Är du som avstressad och harmonisk presterar du bättre. Du tar bättre och smartare ekonomiska beslut gällande din privatekonomi men du är även mer produktiv i jobbet. Att anlita en städfirma för löpande hemstädning är att investera i dig själv.

Commentaires


bottom of page